Receptek Lányoknak

Szijjasztok! Ezen a honlapon találhattok fincsi sütik és más inyencségek receptjeit,valamint,hogy amíg sül vagy fő az étel,addig se unatkozzatok;találtok idézetet és vicceket is a honlapon. Jó szórakozást és sikeres főzést,sütést kívánok: T@nn@

                                              Almás Pite

Brrr...De hideg van ma!Jól jönne egy olyan süti,amit ilyenkor télen is ízleni fog ebben a csontig hatóló hidegben?Vigyor


Hozzávalók 8 főre:

60 dkg liszt

40 dkg margarin

20 dkg porukor

2 tojás

1 cs sütőpor

1 citrom reszelt héja

1 tk fahéj

1 cs vaníliás cukor

2 ,5 kg alma

kevés zsemlemorzsa


Elkészítés: Az almát megpucoljuk, lereszeljük. Tetszés szerinti mennyiségű cukrot (kb. 5 dkg), 1 cs vaníliás cukrot és a fahéjat beleszórjuk, jól elkeverjük, és hagyjuk állni! A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat összekeverjük. A margarint gyorsan összemorzsoljuk a lisztben, beleütjük a 2 tojássárgáját, és puha tésztát gyúrúnk belőle. Kettéosztjuk a tésztát úgy, hogy az egyik egy picit nagyobb legyen. Lisztezett deszkán a tepsink méretétől 1,5 cm-rel nagyobra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit úg, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Megszórjuk pici zsemlemorzsával. Az almát picit kinyomkodjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Ezt is megszórjuk kis zsemlemorzsával. A másik tésztadarabot is kinyújtjuk, de csak akkorára, mint a tepsi mérete, ezzel befedjük. A tészta szélét összenyomkodjuk. Megkenjük tojásfehérjével, és villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat!


                                           Narancsos-túrós pite

Egy kicsit furin hangzik,de attól még finom lehet...Vigyor


Hozzávalók:

a tésztához:

15 dkg finomliszt

8 dkg margarin

8 dkg porcukor

1 zacskó vaníliás cukor

1 mokkáskanál sütőpor

1 tojás sárgája (a fehérjét

a töltelékhez adhatjuk)

1-2 evőkanál tejföl

a töltelékhez:

50 dkg túró

10 dkg cukor

1 zacskó vaníliás cukor

4 tojás

1 nagy narancs


Elkészítés:

A tésztához valókat annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, és egy gyümölcspiteformát kibélelünk vele. 200 °C-ra (légkeveréses sütőben 185 °C) előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezután a túrókrémet belesimítjuk, és 15 percre a sütőbe visszatoljuk. A krémhez a túrót szitán áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával összekeverjük. A narancs levével és reszelt héjával ízesítjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk.

Jó étvágyat!


                                           Gyümi torta eperrel

Nyamii!! Finom és nagyon egyszerű.Próbáld ki,megéri.Vigyor


Hozzávalók 12 főre:

Tésztához:

20 dkg rama margarin

15 dkg porcukor

25 dkg rétesliszt

3 db tojás

1 cs sütőpor

1 narancs

csipet só

Krémhez:

7,5 dl tej

3 tojássárgája

22 dkg cukor

4 dkg vaníliás krémpor

6 dkg liszt

Díszítéshez:

0,5 kg eper

Bevonáshoz:

1 cs piros tortazselé


Elkészítés:

2 db lapos, 30 cm átmérőjű, hullámos szélű tortaformát kivajazunk, lisztezünk. Puha margarint porcukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet, sütőport, narancs reszelt héját és levét.  A tésztát a tortaformákba töltjük, elsimítjuk, majd előmelegített gázsütőben 5-ös fokozaton 20-20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formákból. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: krémport, lisztet összekeverjük, hozzáadunk 1 dl tejet, és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A maradék tejet felforraljuk a cukorral együtt, és forráskor az elkészített krémporos folyadékot folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Az első rottyanásig főzzük, majd azonnal a tortalapok tetejére öntjük, elsimítjuk. Hagyjuk kihűlni.  A torták tetejét félbevágott eperrel (vagy bármilyen gyümölccsel) díszítjük, és hűtőbe tesszük. Piros tortazselét 2-3 csapott ek cukorral egy edényben elkeverjük, és állandó keverés közben 3 dl gyümölcslét vagy vizet adunk hozzá. Folytonos keverés közben, forrástól számítva 1 percig főzzük. A zselét kb. 8-10 percig állni hagyjuk, miközben néhányszor megkeverjük. Amikor az állaga kezd sűrűsödni, bevonjuk a torták tetejét. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Sütési hőfok: 180°C

Sütési mód: alul-felül sütés

Jó étvágyat!



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 1
Heti: 3
Havi: 10
Össz.: 4 384

Látogatottság növelés
Oldal: Sütik
Receptek Lányoknak - © 2008 - 2024 - receptekcsajoknak.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »