Fogyókúrázol? Vagy csak valami egészségesre vágysz?
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg paradicsom
1,5 db kígyóuborka
1 nagy vagy 2 db kisebb lilahagyma
25 dkg Feta sajt vagy juhsajt
10 dkg olajbogyó
Az öntethez: 6-8 ek olívaolaj
1 ek almaecet
ízlés szerint só
őrölt bors
friss kakukkfű vagy bazsalikom
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot felkockázzuk. Az uborka két végét levágjuk, felkockázzuk. Ha "öregebb" a héja, nagyjából meghámozuk. A hagymát félbevágjuk, majd szintén kockára vágjuk. A sajtot is ízlésesen kockázzuk. Egy tálba - amit később le tudunk zárni - elkészítjük a salátaöntetet. Az olajbogyó felét és a feldarabolt zöldségeket a tálba tesszük. Jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sajt felét, lazán összeforgatjuk.<br />Tetejére szórjuk az olajbogyó és a sajt másik felét. Rátesszük a tetejét, és legalább egy fél napig hűtőben pihentetjük.
Jó étvágyat!
Tojásos,sonkás saláta
Mmm...tojás?sonka? Alapból bejön
Hozzávalók:
3 db tojás
200 g sajt
2 teáskanál mustár
20 g krémsajt
2 teáskanál bors
2 teáskanál só
2 db metélőhagyma
30 g sonka
Elkészítés:
Főzd meg a tojásokat keményre, majd hideg vízben hűtsd le, hogy a héja könnyen leváljon. Ha megpucoltad, vágd fel vékony szeletekre és tedd félre. A krémsajtot és a mustárt keverd össze, fűszerezd sóval és borssal. Morzsold közepes darabokra a sajtot és egyengesd össze a mustáros krémsajttal. A sonkát kockázd fel, majd vegyél elő egy lezárható edényt. Öntsd bele a tojást, a sonkát és a mustáros szószt. Tedd rá a tetejét, és jól rázd össze, hogy a krémsajt körülölelje a tojást és a sonkát. Ha ezzel elkészültél, tedd tányérra és, hogy teljes legyen a színkavalkád, szórd a tetejére a durvára vágott hagymát.
Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 339 kcal
Jó étvágyat!
Görög sali
Mmm...de szeretem!!!
Hozzávalók 1 adaghoz:
A salátához:
2 db paradicsom
1 fej lilahagyma
100 g kígyóuborka
10 szem magozott fekete olívabogyó
10 szem magozott zöld olívabogyó
150 g feta sajt
Az öntethez:
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál citromlé
1 púpozott teáskanál oregano
Elkészítés:
A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak. A paradicsomot (kb. 200 g), uborkát, hagymát (kb. 50 g) cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb. 5*5 mm-es kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben. A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.
Απολαύστε το!