Receptek Lányoknak

Szijjasztok! Ezen a honlapon találhattok fincsi sütik és más inyencségek receptjeit,valamint,hogy amíg sül vagy fő az étel,addig se unatkozzatok;találtok idézetet és vicceket is a honlapon. Jó szórakozást és sikeres főzést,sütést kívánok: T@nn@

Fogyókúrázol? Vagy csak valami egészségesre vágysz? Vigyor

Hozzávalók 4 főre:

50 dkg paradicsom

1,5 db kígyóuborka

1 nagy vagy 2 db kisebb lilahagyma

25 dkg Feta sajt vagy juhsajt

10 dkg olajbogyó

Az öntethez: 6-8 ek olívaolaj

1 ek almaecet

ízlés szerint só

őrölt bors

friss kakukkfű vagy bazsalikom


Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot felkockázzuk. Az uborka két végét levágjuk, felkockázzuk. Ha "öregebb" a héja, nagyjából meghámozuk. A hagymát félbevágjuk, majd szintén kockára vágjuk. A sajtot is ízlésesen kockázzuk. Egy tálba - amit később le tudunk zárni - elkészítjük a salátaöntetet. Az olajbogyó felét és a feldarabolt zöldségeket a tálba tesszük. Jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sajt felét, lazán összeforgatjuk.<br />Tetejére szórjuk az olajbogyó és a sajt másik felét. Rátesszük a tetejét, és legalább egy fél napig hűtőben pihentetjük.

Jó étvágyat!


                                           Tojásos,sonkás saláta

Mmm...tojás?sonka? Alapból bejön Vigyor

Hozzávalók:

3 db tojás

200 g sajt

2 teáskanál mustár

20 g krémsajt

2 teáskanál bors

2 teáskanál só

2 db metélőhagyma

30 g sonka

Elkészítés:

Főzd meg a tojásokat keményre, majd hideg vízben hűtsd le, hogy a héja könnyen leváljon. Ha megpucoltad, vágd fel vékony szeletekre és tedd félre. A krémsajtot és a mustárt keverd össze, fűszerezd sóval és borssal. Morzsold közepes darabokra a sajtot és egyengesd össze a mustáros krémsajttal. A sonkát kockázd fel, majd vegyél elő egy lezárható edényt. Öntsd bele a tojást, a sonkát és a mustáros szószt. Tedd rá a tetejét, és jól rázd össze, hogy a krémsajt körülölelje a tojást és a sonkát. Ha ezzel elkészültél, tedd tányérra és, hogy teljes legyen a színkavalkád, szórd a tetejére a durvára vágott hagymát.

Elkészítési idő: 30 perc

Kalóriatartalom: 339 kcal

Jó étvágyat!


                                                Görög sali

Mmm...de szeretem!!!Vigyor


Hozzávalók 1 adaghoz:

A salátához:

2 db paradicsom

1 fej lilahagyma

100 g kígyóuborka

10 szem magozott fekete olívabogyó

10 szem magozott zöld olívabogyó

150 g feta sajt

Az öntethez:

4 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 teáskanál citromlé

1 púpozott teáskanál oregano


Elkészítés:

 A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak.  A paradicsomot (kb. 200 g), uborkát, hagymát (kb. 50 g) cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb. 5*5 mm-es kockákra vágjuk.  Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben. A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.

Απολαύστε το! 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 9
Heti: 19
Havi: 35
Össz.: 4 610

Látogatottság növelés
Oldal: Saláták
Receptek Lányoknak - © 2008 - 2024 - receptekcsajoknak.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »